Program & Bokning

Följ med mig på en resa till 1700-talet! Här är några färdiga föreställningar anpassade för fest eller kulturevenemang. Samtliga program kan anpassas i längd och utförande efter önskemål. För större evenmang så finns möjlighet att engagera kompmusiker, cellist eller en stråktrio/kvartett. För mina offentliga spelningar se under rubriken kalender.

Bellman kommer på besök

En improviserad föreställning där jag gästar ert evenemang i rollen som Carl Michael Bellman. Jag sjunger visor och berättar i första person. Allt från tjugo minuter till en timme. Ett uppskattat överraskningsinslag på fest eller bröllop.

Bellmans liv och diktning

Jag berättar om Bellmans författarskap och om hans liv varvat med sånger. Tid: ca 1 timme.

Bellman och Bibeln

Det är kanske mindre känt att större delen av Bellmans diktning inspirerats av eller refererar till Bibeln och att han även hade en stor produktion av seriös andaktspoesi.

Följ med på en berättad upptäcktsfärd in i Bellmans 1700-tal, Jag läser, sjunger och berättar om hans liv, diktning och
förhållande till kyrkan och till Bibeln

Livet och visorna på 1700-talet

Visan är många gånger ett tidsdokument som på ett unikt sätt speglar den tid då den skrevs. Under 1700-talet blomstrade poesin och den litterära visan med poeter som Olof von Dalin, Hedvig Charlotta Nordenflycht, Johan Henrik Kellgren, Anna Maria Lenngren och inte minst Carl Michael Bellman, alla ägnade de sig åt visdiktning. I programet sjunger jag visor av 1700-talets mest tongivande visdiktare och i berättelsen mellan visorna växer bilden fram av hur livet kunde te sig på 1700-talet, allt från dråpligheter till glädjeyra och till djupaste sorg.

För mer info och bokning
ch@essmar.se eller 070-733 44 12
Innehar F-skattsedel
Utanför Storstockholm tillkommer reskostnad
Musikaliska framträdanden är momsbefriade.

Vad säger beställarna?

”Forum för historisk dans och musik höll middag och bal på Van der Nootska palatset. Det var ett av kvällens mer uppskattade inslag när Carl Håkan underhöll till kaffet. Han har inte bara en förmåga att fängsla publiken med sång utan också när han berättar.”

Anders Löfgren


”Bellmandagen innehåller många olika delar. Nytt för i år var konserten med Carl Håkan Essmar och Denise Engman i Skogaholms Herrgård. Det var en stor publikframgång och så fullt att många inte kom in. Nästa år får vi lov att göra två konserter minst.”

Sten Magnus Petri
Programansvarig Stiftelsen Skansen


”Concordia Catholica är en katolsk familjeförening med långa anor. I samband med vårt 110 års Jubileum så engagerade vi CH Essmar för en föreläsning och underhållning. Han lyfte fram den kristna sidan hos Bellman som var okänd för de flesta av oss och med en god portion humor berättade han om Bellmans inte helt okomplicerade förhållande till präster.”

James Blom
Ordförande Concordia Catholica